A legjobb csapat az állományban

Egy kis játékot találtam ki a minap, amit a vállaltban, amit vezetek meg szeretnék csinálni. Kíváncsi voltam, hogy a munkavállalók belülről ugyanúgy látják-e a szolgáltatók, külső partnerek munkáját, hozzáállását, értékét a vállalti működésben, mint én, felülről, a cégvezetés éléről. Ez jó kis visszajelzés lehet, hiszen ők vannak velük napi szinten kapcsolatban, és ők átják azt is, hogy adott esetben milyen stílusban vagy hanyadjára tudják elvégezni a feladatukat az adott területen. Vagyis, hogy mennyit kell helyettük dolgozniuk, és hogy mennyire jó velük együtt dolgozni.

Ki is hirdettem egy játékot, ami arról szólt, hogy aki kitölti ezt a kérdőívet, kap egy számot, amit a kérdőíven feltüntetünk, így garantáltan nem fog sehova visszajutni, sem a neve, sem a válaszok, hiszen ő megőrzi a számát, ami csak ahhoz kell, hogy a sorsoláson részt vegyen. Mert azok a kérdőívek, amik nem csak elnagyoltan, hanem rendesen és normálisan, információkat hordozva kitöltésre kerülnek, egy sorsoláson vesznek részt, ahol tizenöt ajándékot sorsolunk ki, és a fődíj az bizony szabadnapokban lesz mérhető. Kell a megfelelő motiváció, gondoltam, és hát a játékokat is nagyon szeretem. Közel száz fős a cég, de tudom, hogy nem mindenki releváns a felmérésben, így körülbelül olyan nyolcvan ember az, aki mérvadóan válaszolhat maximum. Ebből tizenöt fő ajándékot kap, ami szerintem nem rossz esély.

A dolgozóim szerint sem, mert bizony sokan kitöltötték a kérdőívet, az ajándékoknak pedig hatalmas, széles mosollyal örültek, amit nem is csodálok, de nem gondoltam volna azért, hogy ennyire fogják élvezni ezt az egészet. És azt sem gondoltam volna, hogy az eredmény ennyire meglepő lesz számomra. Volt olyan szolgáltató, akit le is váltottam, és külön öröm volt nézni a kollégák arcán azt, hogy ennek az egésznek nem csak a játék és az ajándékok volt az értelme, hanem konkrét intézkedéseket is hozott.

Amin még jobban meglepődtem, hogy a „legjobb csapat, legjobb szolgáltató” díjat egy olyan csapat nyerte, akik szinte láthatatlannak kellene, hogy legyenek a rendszerben, ezek szerint mégis annyira jó kapcsolatot ápolnak a kollégákkal, és leginkább olyan jó munkavédelmi oktatás és tűzvédelmi oktatás jellemzi őket, hogy nagyon szeretik őket a munkavállalóim, mert bizony ezt a díjat a https://tsrsafety.hu/ csapata vitte el. Meglepetés és egyben öröm is volt számomra, mert nagyon sok jó véleményt olvastam, és azt látom ebből kitűnni, hogy tudják és értik a kollégák, hogy egy esetleges veszélyhelyzetben mit kell tenniük, ami valódi védelmet nyújt számunkra, és így én is nyugodt lehetek a nem várt eseményekkel tekintetben.

Szólj hozzá!