Egy furcsa kérés tökéletes teljesítése

Amikor az ember személyi titkárként dolgozik, akkor a kezdetek kezdetén egyetlen egy dolgot fog megtanulni, hogy nem lepődik meg már semmin. Semmilyen kérdés vagy kérés nem okoz számára döbbenetet vagy megilletődést, egészen egyszerűen annyira szoros és hatékony kapcsolat alakul ki a főnökével, hogy leginkább igyekszik gyorsan megoldani a kérést vagy feloldani a problémát, hiszen tudja jól, hogy legyen akármi az indok, fontos a válasz és megoldás. Nem létezik olyan kérés, amelynek az eredetét kezdeném boncolgatni én sem, pedig a legutóbb igencsak profilba nem illő feladatot osztott rám a főnököm, na természetesen aztán annak is meglett a maga oka és értelme.

Történt ugyanis, hogy arra kért meg, hogy nézzek körül milyen homlokrakodó eladó hirdetések vannak a neten. Teljesen más témakörben tevékenykedik a vállalata amely kapcsán én a személyi titkári feladatait látom el, de egy nagy pillantás és sóhaj után belevágtam egy egészen komoly anyag összeállításába. Persze nekem onnan kellett kezdeni, hogy megnéztem mi is az a homlokrakodó, milyen paramétereket kell mindenképpen figyelembe venni a válogatás során és el is indultam a beszállítók és beszerzési lehetőségek feltérképezésének útján.

Meg kell állapítsam, hogy nem igazán van könnyű dolga annak, aki ma ilyen téren szeretne tökéletes döntést hozni a beszállító partner személyében, hiszen én is azzal találtam szembe magam, hogy döntésképtelen helyzetbe kerültem körülbelül öt lehetőség kapcsán, ami persze egyben túl soknak is bizonyult számomra. Felhívtam azonban egy kedves ismerősömet, rákérdeztem az öt cégre, a véleményére, hiszen ő szoros kapcsolatban van ilyen téren a piaccal, és hála a jó égnek az egyik céget, az Umwelt csapatát ajánlotta ő is, akik az én listámon is ott ékeskedtek. Innentől pedig már nem volt kérdés, hogy őket kell ajánlanom első helyen. Aztán persze kiderült, hogy a főnököm megvett egy másik céget is és ahhoz kellett a válasz. A fizetésem pedig emelkedett. Persze a munkám mennyisége is.

Szólj hozzá!