Nyári képek, szelfik, hová lettetek?

Milyen jó, hogy már ott tart a technológia, hogy szinte mindenkinek lehet saját fényképezőgépe a telefonjába beépítve. Évekkel ezelőtt elképzelhetetlen volt, hogy a kezdetleges kamerákkal képesek legyünk értelmes, az utókornak is értékelhető fotókat készíteni.

Legfeljebb bélyeg nagyságban nem esett pixeleire a kép, amin a gimis legjobb barátnőkkel, barátokkal szerepelünk egy koncerten vagy az osztályteremben. Ma viszont már nem telik el úgy nap egy fiatal, de egy idősebb életében sem, hogy ne készítsen naponta legalább egy képet a telefonjával. Ha ezek a képek többek, mint a fürdőszobában készült szelfik, tehát szép emlékek, tájak, városok, barátok és élmények szerepelnek rajtuk, fontos, hogy megmaradjanak idős korunkra.

Mivel a fényképezkedés már egyáltalán nem számít kuriózumnak, ezért nincs egy dobozkánk, mint a  nagyinak, aki féltve őrizgeti gyermekkora, fiatalkora, sőt, még a mi fiatalkorunk képeit. Ezért fontos, hogy a telefonról a képeinket időben és biztonságosan lementsük, archiváljuk, netán ki is nyomtassuk az igazán fontos emlékeket. Az emlékek a telefonokon ugyanis nincsenek akkora biztonságban, mint egy felhő alapú tárolóban vagy egy egyéb adathordozón.

A telefonunk sérülékenyebb, nap mint nap ki van téve veszélyeknek, mivel állandóan a kezünkben tartjuk. A telefon tárhelye bár bővíthető, egy idő után nem fogja elbírni azt a sok ezer képet, amit felhalmozunk az éveink alatt. Ha mégis tönkremenne a telefon, vagy egyéb technikai hiba miatt nem tudnánk lementeni a képeket, akkor sincs minden veszve, mert az androidszerviz.hu munkatársai le tudják bármilyen androidos eszközről menteni a képeket egy általunk választott adathordozóra.

Szólj hozzá!