Nélkülözhetetlen csapattárs a vállalkozások világában

Az építőipar egy nagyon sokrétű terület. Van mély-, és magasépítői ágazata, feloszthatjuk belső és külső építészetre, létezik betonépítészet, és még sok más ágazat. De akár a burkolás, szigetelés, festés, és még egyéb más szakmunka is eszünkbe juthat, az építőipar szót hallva. Ezek mindegyike veszélyt hordoz magában. Leeshetünk, megrázhat az áram, vegyi anyagok sokaságának lehetünk kitéve. A nagy zajok akár halláskárosodást is okozhatnak.

Szóval rengeteg veszélyforrás vehet minket körül. Ezek mind-mind olyan veszélyforrások, amik különös odafigyelést igényelnek. Épp ezért, jogilag is kötelesek vagyunk tenni ellenük. Ha építőipari vállalkozásba kezdünk, a legkönnyebben úgy tehetünk eleget munkavédelmi kötelezettségeinknek, ha egy szakembert fogadjunk fel, aki cégünk munkavédelmi stratégiáját kidolgozza és koordinálja. Ez az illető a munkavédelmi koordinátor. Ő az, aki felügyeli a munkavégzést, és betartatja a szabályokat, amikkel a balesetek megelőzhetőek, illetve számuk jelentősen csökkenthető. Nem csak a beosztottjainkat felügyeli, hanem az általuk használt gépeket is ellenőrzi. Gondolok itt arra, hogy megvannak e a szükséges papírok, vagy hogy egyáltalán használhatóak e. Egy ilyen koordinátor kiválasztásánál fontos szempont, hogy szakmailag a “toppon” legyen, ahogy az is, hogy jól kommunikáljon az emberekkel. Ezért is választottam az Active Safety Kft  munkavédelmi koordinátorát.

Ha te is szeretnél egy nagyszerű koordinátort, csak ajánlani tudom őket.  Könnyebb úgy a vállalkozásom egyéb területeire összpontosítanom, hogy tudom, a csapatom jó kezekben, ezáltal maximális biztonságban van. Ne bajlódj azzal, hogy azt keresed, ki lehetne megfelelő céged számára. Cselekedj és csapj le a legjobbakra! A jó munkavédelem nélkülözhetetlen.

Szólj hozzá!